Grote kans dat je op dit artikel uitkomt omdat je op zoek bent naar een wijze om linkbuilding zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten voor je business. Of je hebt de noodzaak begrepen van het verhogen van de autoriteit van je website. Feit is dat linkbuilding één van de lastigste onderdelen is van het gehele online marketingproces. Ongrijpbaar, afhankelijk van vele cijfertjes en net als veel onderdelen bij SEO; ‘It depends’.
In dit (lange) artikel duiken we in een aantal belangrijke vragen rondom linkbuilding. Wat is het nou precies, waarom is linkbuilding een noodzaak, wat zijn de verschillende kosten in tijd en geld en welke strategieën kan je het best gebruiken? Heb je specifieke vragen, schroom dan niet om gewoon contact met ons te zoeken!
Linkbuilding is het vergaren van zogenaamde backlinks vanaf externe domeinen. Middels linkbuilding probeer je de domein autoriteit van een website te verhogen en hiermee uiteindelijk Google te laten zien dat de website een expert is in haar niche.
Linkbuilding is één van de onmiskenbare blokken van SEO. Aangevuld door content marketing en technische optimalisaties. Van deze drie SEO aspecten, is linkbuilding het lastigst te visualiseren, en wordt gezien als het minst transparant. Dit komt hoofdzakelijk doordat linkbuilding wordt uitgedrukt in scores die door verschillende tools (Ahrefs, Moz, Majestic, Semrush) anders worden berekend en anders worden getoond.
Als we kijken naar een metafoor die veelvuldig gebruikt wordt, is linkbuilding het best te vergelijken met een spin in een web. In dit geval kan je jouw website als spin in het midden van het web zien. Hoe meer draadjes (backlinks) naar het centrum lopen, hoe stabieler de basis. Uiteraard is de dikte (de kwaliteit) ook zeer van belang. Te dunne draadjes zorgen voor een instabiele basis.
Kortgezegd is een link een stukje tekst waar je op kunt klikken. Vaak is de tekst ook onderstreept, dikgedrukt of in een andere kleur weergegeven, waardoor je kunt zien dat er een link onder verstopt zit. Een link zit meestal onder een tekst, maar kan ook onder een afbeelding of knop zitten.
Een link is er in ieder geval voor bedoeld om het jou makkelijk te maken om gerelateerde informatie te vinden. Dit kan informatie van dezelfde website zijn, maar het kan ook gaan om informatie van een andere website.
Om websitebezoekers makkelijker te laten navigeren door je website, gebruik je vaak interne links. Dit zijn links die je plaatst op je eigen website en die verwijzen naar een andere pagina op je website. Dit noem je ook wel interne linkbuilding.
Zo kun je deze links bijvoorbeeld gebruiken om websitebezoekers langer op jouw website te laten doorlezen en om ze de informatie die ze zoeken makkelijker te laten vinden.
Hierdoor is de kans groot dat ze vinden wat ze zoeken en dat ze daardoor wellicht zelfs een actie verrichten op je website, bijvoorbeeld zich laten inschrijven voor de nieuwsbrief of het doen van een aankoop.
Naast interne links, zijn er ook op veel websites externe links te vinden. Dit zijn links die verwijzen naar een andere website. Je gebruikt externe links vaak als je wilt verwijzen naar informatie die niet op je eigen website staat. Vooral bij blogs worden externe links vaak gebruikt om te verwijzen naar aanvullende informatie.
Zo verwijzen mensen vaak naar bronnen waar ze de informatie vandaan hebben, of naar andere sites die nuttige informatie over het betreffende onderwerp hebben geschreven. Een externe link wordt ook wel een outbound link genoemd.
Als een andere website een externe link plaatst die verwijst naar jouw website, dan wordt dit een backlink genoemd. Een ander woord voor backlink, is een inbound link. Dit houdt in dat er verwezen wordt naar jouw website. Dit gebeurt als de andere website jouw website als een goede informatiebron ziet om naar door te verwijzen.
Google heeft het liefst dat deze links op een natuurlijke manier verkregen worden, omdat ze zo op een eerlijke manier kunnen bepalen welke website autoriteit uitstraalt. Echter, vaak wordt er met linkbuilding meer gespeeld met backlinks en stimuleren bedrijven elkaar om elkaars links te gebruiken.
Toch moet hiermee wel opgelet worden, want als Google denkt dat je links koopt of ruilt, dan gaat je positie op Google juist achteruit in plaats van vooruit. Daarom is het erg belangrijk dat je linkbuilding op een goede manier aanpakt.
Als andere websites naar jouw website backlinken, dan kun je ook zien welke websites dit zijn. Ook kijkt Google ernaar of alle backlinks van slechts een paar websites komen, of dat de backlinks van allemaal verschillende websites afkomstig zijn. De websites die naar jouw website linken, heten verwijzende domeinen.
Hoe meer verwijzende domeinen je hebt, hoe beter. Het aantal backlinks zegt dus eigenlijk minder dan het aantal verwijzende domeinen.
Ook al heb je 100 backlinks, dan kan het alsnog zo zijn dat ze allemaal van hetzelfde verwijzende domein komen en is je autoriteit volgens Google nog steeds niet heel betrouwbaar.
Kijk daarom zeker niet alleen naar het aantal backlinks naar jouw website, maar ook naar het aantal verwijzende domeinen.
Vind hier nog veel meer informatie omtrent linkbuilding, inclusief een volledige cursus!
Je wilt een linkje in een nieuwe blog op je website zetten. Maar wist je dat het ook nog uitmaakt achter welk stukje tekst je het linkje moet plakken? Het stukje tekst dat veel mensen gebruiken om te verwijzen naar meer informatie, is: ‘meer informatie vind je hier’. Vervolgens plakken ze de link onder het woord hier.
Qua leesbaarheid is dat natuurlijk prima, maar Google linkt de link die je achter het woord ‘hier’ plaatst, dan aan het woord ‘hier’. Dit is natuurlijk helemaal niet het woord waar de link om gaat.
Ook in deze tekst vind je verschillende anchor teksten. Domein autoriteit linkt in dit geval naar een pagina die hierover gaat. De woorden (of het woord) waar je de link achter plakt, worden de anchor tekst genoemd.
Zoals hierboven omschreven, is het belangrijk om de anchor tekst aan te laten sluiten bij de inhoud van de link. Google koppelt de tekst waar de link onder staat, namelijk aan de inhoud van de link. Dit is dan ook een zoekterm waar jouw website weer op gevonden kan worden.
Zie hier een voorbeeld van het verschil:
Om een link achter de anchor tekst te plaatsen, kun je de betreffende tekst vaak gewoon selecteren en op ‘link toevoegen’ klikken. Ook kun je vaak op het link symbooltje klikken. Als dit allebei niet mogelijk is, kun je ook met een html-code de link toevoegen.
Er zijn verschillende soorten anchor teksten te onderscheiden.
Als je een link toevoegt aan je blog, artikel of pagina, is het belangrijk om aan te geven wat voor soort link het is. Je hebt twee keuzes: een nofollow link en een dofollow link. Zoals hierboven al verteld, krijgt je website een stukje autoriteit toegekend van Google wanneer ernaar gelinkt wordt.
Bij een nofollow link gebeurt dit echter niet. Hoe dit dan precies werkt? Als lezer zie je geen verschil tussen de nofollow en dofollow links. Echter, er zit een verschil in de code die ervoor zorgt dat Google geen autoriteit toekent aan bepaalde links, namelijk aan de nofollow links. Zoals de naam al zegt, volgt Google de links dus niet. Bij een dofollow links wordt er wel autoriteit toegekend.
Een belangrijke reden om een link een nofollow link te maken, is wanneer er sprake is van betaalde links. Als een bedrijf heel veel websites betaalt om hun link te gebruiken en hierdoor wordt autoriteit toegekend, worden de zoekresultaten beïnvloed.
Dit is niet de bedoeling, en daarom moet je voor gesponsorde links een nofollow link gebruiken. Andere contenttypes waarvoor je een nofollow link moet gebruiken zijn bij blog commentaren, social media links, forums, persberichten en widgets.
Nu denk je misschien, waarom zou ik een nofollow link neerzetten als het toch niets oplevert voor je autoriteit en dus zoekpositie in Google? Dat werkt als volgt. Sowieso bouw je ook met nofollow links een goed backlink profiel op. Het is heel natuurlijk dat er zowel dofollow als nofollow links naar je website verwijzen en Google ziet dit dus alsnog als waardevol.
Daarnaast is een nofollow link naar jouw website natuurlijk nog steeds handig om meer bezoekers te trekken. Als die jouw link namelijk zien staan op een andere website, kunnen ze nog steeds doorklikken naar je website. Bovendien zorgt het natuurlijk ook voor meer merkbekendheid. En hierdoor leren ook meer andere websitebezitters jouw merk en website kennen, waardoor er misschien op een natuurlijke manier nog meer dofollow links naar je website worden gecreëerd.
Nu duidelijk is wat linkbuilding precies inhoudt, is het belangrijk om te kijken wat de noodzaak is van linkbuilding. In sommige branches is het soms namelijk helemaal niet benodigd om linkbuilding uit te voeren. Wat je veel ziet bij online marketing bureaus is dat linkbuilding wordt ingezet om linkbuilding in te zetten. Dit terwijl je met alleen een juiste implementatie van topical clusters al een enorm goed resultaat kunt behalen.
In bovenstaande afbeelding zie je een voorbeeld van de term ‘All Black zonnepanelen’. Zoals te zien hebben zowel de nummer één als de nummer twee in de SERP geen gebruik gemaakt van linkbuilding op deze specifieke pagina en anchor. Kijken we echter naar de specifieke pagina’s van deze twee websites, zien we dat hierin blijkbaar goed aan de zoekintentie wordt voldaan. In dit geval telt de zoekintentie dus zwaarder dan de autoriteit.
Linkbuilding is echter wel benodigd wanneer je in een competitieve markt terecht komt. Wanneer alle concurrenten de juiste intentie gebruiken, de techniek achter de website in orde is en tevens een goede contentstrategie is gebruikt, komt het veelal aan op de autoriteit van een website.
Zie het voorbeeld hieronder. Op de term hypotheek afsluiten zit veel meer concurrentie dan het eerder gegeven voorbeeld. Hierin is het ook echt nodig om linkbuilding in te zetten. Wel zie je dat de nummer één niet het meeste aantal backlinks en verwijzende domeinen heeft. Linkbuilding is namelijk altijd onderdeel van SEO en niet een op zichzelf staande beslissende factor.
Een ander voordeel van het uitvoeren van linkbuilding is het hoger verkeer vanuit referral websites. Met andere woorden: de bezoekersaantallen op jouw website stijgen. Wanneer je linkbuilding op de juiste websites doet die relevantie hebben met jouw niche, verhoogt het naast je autoriteit ook het aantal bezoekers op je website afkomstig vanaf referral traffic. Onderstaand zie je een voorbeeld van een dergelijke website die maarliefst 11,47% van hun verkeer uit referral traffic haalt. De nummer 1, 4, 5 en 6 zijn in ieder geval pagina’s van de website waarop gelinkbuild is in het verleden. Het bouncepercentage ligt bij deze pagina’s ook lager dan het gemiddelde op de website. Dit komt door de relevante verwijzingen.
Linkbuilding kan misschien wel meer van invloed zijn op het aantal producten of diensten dat je via je website verkoopt dan je misschien denkt. Zoals hierboven al vermeld, is linkbuilding een van de factoren die ervoor zorgt op welke positie je verschijnt op Google bij het intypen van een bepaald zoekwoord. Een competitive keyword is een zoekwoord waar zowel jij als je concurrenten op gevonden willen worden. Er is dus veel concurrentie op dit keyword.
Als je bijvoorbeeld een fysiotherapeut bent in Utrecht, dan wil je hoogstwaarschijnlijk gevonden worden op ‘fysiotherapeut Utrecht’. Dit is dan dus een competitive keyword, want alle andere fysiotherapeuten in Utrecht willen hier ook op gevonden worden.
Om te kijken hoe je het doet op Google in vergelijking met je concurrentie, kun je kijken op welke positie je nu staat bij je drie belangrijkste competitive keywords. Vervolgens kun je jezelf vergelijken met de top 10 en kijken waar nog verbetering te halen valt.
Ook als je al op 1 staat, is het belangrijk om te blijven investeren in linkbuilding, want de andere bedrijven zullen ook proberen op 1 te komen, en jij wilt je positie natuurlijk wel behouden. Want je weet zelf ook, de meeste mensen klikken gewoon op de eerste link die ze tegenkomen op Google. Als jij dus hoog op Google te vinden bent, zullen meer mensen op jouw website uitkomen en een aankoop doen of een afspraak inplannen.
Hieronder zie je een voorbeeld van de invloed van linkbuilding. In onderstaande case is alleen gebruik gemaakt van linkbuilding in deze maanden. De content was al geoptimaliseerd. je ziet hoe het aantal domeinen stijgt en de organic traffic weer naar boven ombuigt.
Er zijn verschillende voordelen op te noemen waar je van profiteert als je linkbuilding op een goede manier toepast. Het voornaamste voordeel is dat wanneer er veel kwalitatief goede backlinks naar jouw website zijn, dat je dan meer bezoekers trekt en hoger in de zoekmachines komt te staan. Nog beter: als je meer bezoekers trekt, zal hoogstwaarschijnlijk ook je omzet stijgen.
Ook wordt door linkbuilding je autoriteit en betrouwbaarheid vergroot. Om van deze voordelen te kunnen profiteren, is het handig om zelf met een juiste strategie aan de slag te gaan.
Hoe je een goed linkbuildingprofiel creëert? Het is eerst belangrijk om te kijken op welke zoektermen je al goed scoort op Google. Typ dus gewoonweg alle termen in waarop je gevonden wilt worden en kijk waar je al in de zoekresultaten verschijnt.
Bij de zoektermen waar je nog niet zo hoog in de zoekresultaten verschijnt, is nog verbetering te boeken. Ook kun je tijdens dit onderzoek kijken hoe je concurrenten backlinks toepassen en op welke zoektermen zij nog meer focussen. Vervolgens kan je relevante websites benaderen of ze eventueel willen backlinken naar jouw website met de door jou gewenste zoekterm.
Linkbuilding hoeft helemaal niets te kosten. Als je er zelf actief mee aan de slag gaat en er geen organisatie voor inhuurt, kun je helemaal gratis met linkbuilding aan de slag. Echter, dit kost dan natuurlijk wel veel tijd en je moet je zeker afvragen of je het zelf goed genoeg kan. Er zijn natuurlijk genoeg mensen die het wel goed kunnen en die daarom kosten kunnen besparen. Belangrijk om te beseffen is wel dat het lang kan duren voordat je de eerste resultaten van linkbuilding ziet.
Weet je nou niet zeker hoe je een goede linkbuilding strategie opzet en uitvoert? In dat geval kan het lonend zijn om hier een SEO-bedrijf voor in te zetten. De kosten hiervan lopen ver uiteen. Ze hangen onder andere af van wat jij precies wilt, welke online doelstellingen je wilt behalen en van hoe goed de concurrentie is met hun linkbuilding.
Bij veel SEO-bedrijven betaal je een abonnement per maand. De prijs van het abonnement kan verschillen tussen de 1 en 250 euro per maand. Meestal zijn de abonnementen tot de 25 euro per maand kwalitatief niet geweldig. Als je dus echt wat wilt bereiken, is het aan te raden om voor een duurder pakket te gaan. Hierbij krijg je backlinks op kwalitatief goede websites en relevante plaatsen.
Een andere manier van kosten voor linkbuilding is niet middels een abonnement, maar door een bijdrage per blog/artikel. Bij Publisher Place bepaal je bijvoorbeeld zelf hoeveel je uitgeeft aan linkbuilding. Je betaalt geen maandelijkse kosten voor een abonnement, maar betaalt slechts wat je plaatst. Meer informatie vind je op publisher-place.com.
Om kwalitatief sterke linkbuilding uit te voeren, is het belangrijk om verschillende linkbuilding strategieën te gebruiken. Hierdoor vergroot je de kans dat er iets werkt en dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt.
Daarnaast is het belangrijk om je niet blind te staren op de metrics. Natuurlijk is het goed om de statistieken in de gaten te houden, maar het kan bij linkbuilding soms wel 12 maanden duren voor je resultaat ziet. Houd dus vooral vol waar je mee bezig bent en hou vast aan je strategie. Op de lange termijn kan het alsnog zeer goede resultaten geven.
Als laatste is het belangrijk om niet zomaar zo veel mogelijk links overal op te laten zetten, maar om voor een mix tussen kwaliteit en kwantiteit te zorgen. Natuurlijk is het goed om veel backlinks die verwijzen naar jouw website online te hebben, maar deze links moeten wel van goede kwaliteit zijn om nut te hebben. Denk daarom altijd aan de relevantie van de link op je pagina.
De vraag is natuurlijk waar je op let bij het uitkiezen van een blog waar jij je link op wilt laten terugkomen. Hiervoor zetten we vier belangrijke pijlers voor jou op een rijtje.
Voor linkbuilding kun je verschillende metrics gebruiken waarmee je kunt meten hoe je linkbuildingstrategie werkt en hoe je dit wellicht nog kunt verbeteren. Hieronder worden de belangrijkste metrics voor je uitgelegd.
Wanneer je een goed backlink profiel probeert op te bouwen, is het handig om rekening te houden met onderstaande linkbuilding strategieën:
Er zijn verschillende manieren waarop je gratis backlinks kunt genereren. Zo kun je bijvoorbeeld links ruilen.
Hiervoor zijn verschillende Facebook groepen, maar je kunt het ook rechtstreeks aan je leveranciers en dergelijke vragen. Door links te ruilen plaats jij een backlink naar het ene bedrijf, en plaatsen zij een backlink naar jouw website.
Ook kun je zorgen dat online bedrijfsgidsen linken naar jouw website, waardoor je automatisch weer nieuwe backlinks creëert. Als laatste is het ook mogelijk om kennis te delen op fora. Wanneer je dit doet, kun je onderaan het bericht naar je eigen website linken. Hierdoor krijg je opnieuw meer backlinks.
Heb je een internationale website? Dan werkt linkbuilding misschien wel anders voor jou. Er zijn namelijk tussen landen verschillende verschillen in hoe linkbuilding werkt. Het grootste verschil zit op marketingniveau. Zo heeft ieder land andere gebruiken voor linkbuilding.
In Peru is het bijvoorbeeld gebruikelijk om per link te betalen, terwijl in Spanje vaak alleen naar Engelse websites gelinkt wordt, zodat Spaanse concurrentie verminderd wordt. Voordat je dus aan linkbuilding gaat doen in een ander land, is het dus heel belangrijk om je eerst in de verschillen te verdiepen.
Qua content scoren de artikelen waarin linkbuilding gebruikt worden vaak hetzelfde. Natuurlijk moet je de content wel aanpassen als er landspecifieke dingen in staan, maar verder scoren alle onderwerpen in de meeste landen wel hetzelfde.
Wel is onderzocht welke soort content internationaal het beste werkt. Als eerste is dat visuele content, zoals de ingekleurde wereldkaart. Qua tekstuele content werkt verrassende informatie, een onderwerp dat emotie oproept en een universeel aantrekkelijk onderwerp het beste.
Vooral veel webwinkels die in Nederland actief zijn, leveren ook goederen aan Duitsland. Daarom wil je natuurlijk ook zichtbaar zijn in de Duitse markt. Wat opvalt is dat de Duitse linkbuilding veel strenger schijnt te zijn. Er worden bijvoorbeeld veel sneller penalties uitgedeeld. Het moet dus niet te veel gebaseerd zijn op commerciële links, maar echt meer op natuurlijke linkbuilding.
De kwaliteit van links bij het Duitse linkbuilding is erg belangrijk. Veel belangrijker dan dat dit in Nederland is. Kwalitatieve sites zijn dus vooral fora, bedrijfsprofielen, blogs, nieuwswebsites en gerelateerde branche websites. In onderstaande afbeelding is een voorbeeld van linkbuilding in Duitsland weergegeven.
Omdat het veel meer op fora en blogs gericht is, is het dus veel belangrijker om zelf je kennis te delen in plaats van om gewoon naar jouw pagina’s te laten linken. Hierdoor is een andere strategie vereist, waarbij het verstandig kan zijn om een SEO-bedrijf in te huren. Zij kunnen namelijk ook bij blogs en fora links inkopen, waar dat je zelf misschien niet lukt.
Voor een goede positie op Google is een backlink profiel natuurlijk het allerbelangrijkste. Echter, wat veel mensen vergeten, is dat ook je interne linkbuilding goed moet zijn om nog hoger te scoren op Google. Maar, wat is interne linkbuilding precies?
Interne links zijn links waarmee je op een pagina van je website naar een andere pagina van je website linkt. Deze zijn belangrijk om verschillende redenen. Zo kun je doorlinken naar verdieping over een onderwerp, die je bijvoorbeeld hebt geschreven in een blogpost. Ook kun je op verschillende pagina’s producten of diensten promoten die kunnen worden aangeschaft op een andere pagina. Ook kan de vindbaarheid van bepaalde zoekwoorden ermee verbeterd worden en wordt het voor zowel je klanten als voor zoekmachines makkelijker om bepaalde content te scannen en te vinden.
Het fijne aan interne linkbuilding is dat je het compleet zelf in de hand hebt. Dit betekent dat je het zelf kunt uitvoeren, want je weet zelf het beste wat er op je website staat, waar er naar doorgelinkt kan worden, en zo verder.
Er zijn wel enkele dingen waar je om kunt denken. Zo is het belangrijk om een websitebezoeker zo min mogelijk te laten klikken om de gewenste pagina te bereiken. Zorg dus dat iedere pagina binnen maximaal 2 of 3 kliks vanaf je homepagina bereikt kan worden.
Zorg er daarnaast voor dat er naar alle belangrijke content gelinkt wordt. Pagina’s waar niet naar gelinkt wordt, worden ook wel zwevende pagina’s genoemd. Zorg dat er ook naar deze pagina’s gelinkt wordt, want als Google niet snapt wat hun doel is, kan het je ranking naar beneden halen.
Zorg daarnaast dat je niet te veel interne links op een pagina hebt staan. Hierdoor raken bezoekers namelijk in de war en weten ze niet meer waar naartoe ze moeten doorklikken. Als je links plaatst, is het net zoals bij de externe links belangrijk dat je linkt op het zoekwoord, en niet op ‘klik hier’ of ‘lees meer’.
Gebruik de links dan ook vooral op je hoofd zoekwoorden en verwijs met de links naar de pagina’s die tot de meeste conversie moeten leiden. En als je linkt vanaf een afbeelding, zorg dan dat je in de alt-tekst ook het zoekwoord hebt ingevuld. Zo wordt het nog steeds aan het juiste zoekwoord gelinkt.
Nu je weet wat je wel moet doen bij linkbuilding, is het ook belangrijk om bepaalde dingen juist niet te doen. Sommige dingen kunnen namelijk tot ergste gevolg zelfs hebben dat je gehele website verwijderd wordt van het internet. Dat wil je natuurlijk niet, dus houd hier zeker rekening mee.
Er zijn verschillende dingen die van Google niet mogen met betrekking tot linkbuilding, en waar je een penalty mee kunt krijgen. Het gaat hier bijvoorbeeld om links op websites met een slechte reputatie vanwege spam, of op websites die gehackt zijn. Ook mag je niet betalen voor geautomatiseerde linkbuilding, en mag je ook geen websites opzetten die alleen bedoeld zijn om backlinks op te plaatsen.
De volgende tip gaat over dingen die wel mogen, maar die gewoon geen zin hebben. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin om backlinks te laten plaatsen op websites die niet aan jouw website gerelateerd zijn. Hetzelfde geldt voor het laten plaatsen van te veel links in een keer, dit komt ongeloofwaardig over. Ook heeft het plaatsen van backlinks op net beginnende websites niet zo veel zin. Ten slotte is het gebruik van iedere keer precies dezelfde anchor tekst ook zinloos.
Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van externe links naar een website om de zoekmachinereputatie en de zichtbaarheid te verbeteren. Deze links dienen als “stemmen van vertrouwen” voor zoekmachines en helpen bij het bepalen van de waarde en relevantie van een website voor bepaalde zoektermen.
Linkbuilding is belangrijk voor SEO omdat zoekmachines deze links gebruiken als een belangrijk signaal om de autoriteit en relevantie van een website te bepalen. Hoe meer kwalitatieve links een website heeft, hoe hoger deze zal scoren in de zoekresultaten, wat resulteert in meer verkeer en bezoekers.
Bij het kiezen van links voor linkbuilding is het belangrijk om te focussen op kwaliteit boven kwantiteit. Kies links van websites die relevant zijn voor jouw niche en die een hoge autoriteit en reputatie hebben. Het verkrijgen van links van lage kwaliteit of spammy websites kan leiden tot een penalty door zoekmachines.
Ja, linkbuilding is nog steeds een effectieve strategie voor SEO. Hoewel de manier waarop zoekmachines de waarde van links bepalen blijft veranderen, blijft het verkrijgen van externe links een belangrijk onderdeel van een gezonde en effectieve SEO-strategie. Het is belangrijk om de laatste updates te volgen en je strategie aan te passen aan veranderende zoekmachine-algoritmen om het meeste uit linkbuilding te halen.
Contact
Prins Willem-Alexanderlaan 401
4e verdieping
7311 SX Apeldoorn
info@publisher-place.com
© 2021 Publisher Place. Algemene voorwaarden. - Sitemap