Wat is een backlink GAP en hoe voer je die uit?

In onze andere linkbuilding artikelen heb je al geleerd wat linkbuilding is en welke strategieën je kunt inzetten. In die blogs is het begrip 'backlink GAP' ook een paar keer voorbij gekomen. Een belangrijke techniek binnen linkbuilding is het identificeren van interessante links door middel van een backlink GAP. In dit artikel leggen we uit […]

In onze andere linkbuilding artikelen heb je al geleerd wat linkbuilding is en welke strategieën je kunt inzetten. In die blogs is het begrip 'backlink GAP' ook een paar keer voorbij gekomen. Een belangrijke techniek binnen linkbuilding is het identificeren van interessante links door middel van een backlink GAP. In dit artikel leggen we uit wat een backlink GAP is en hoe je deze effectief kunt inzetten om jouw linkbuilding inspanningen te versterken. Lees gauw verder!

Wat is een backlink GAP?

Een backlink GAP verwijst naar het verschil tussen de backlinks van jouw website en die van je concurrenten. Simpelweg kijk je dus eigenlijk naar de backlinks die jouw concurrenten wel hebben, maar jij niet. Het is dan ook een krachtige methode om kansen te ontdekken. Op deze manier kun je namelijk makkelijk je linkprofiel verbeteren, door simpelweg af te kijken bij de concurrentie. In de volgende stappen leggen we uit hoe je een backlink gap analyse uitvoert.

Hoe voer je een backlink GAP analyse uit?

Nu we begrijpen wat een Backlink Gap is en waarom het belangrijk is, laten we eens kijken naar hoe je dit grondig kunt aanpakken met enkele populaire SEO-tools zoals SERanking, Ahrefs en SEMrush.

Backlink GAP uitvoeren met SERanking

SERanking is een geweldige tool voor het uitvoeren van een diepgaande backlinkanalyse. Hier zijn enkele stappen om te volgen:

 1. Klik in SERanking op SEO tools en vervolgens op Backlink GAP Analyse.
 2. Vul je eigen domein of website in en geef aan of je het hele domein wilt analyseren of één enkele pagina (exact URL)
 3. Vul de websites van je concurrenten in, je kunt tot 5 concurrenten toevoegen.
 4. Druk op START ANALYSE
 5. Analyseer de resultaten: SERanking zal je voorzien van een overzicht van de backlinks voor zowel jouw site als die van je concurrenten. Let op de unieke links die zij hebben en jij niet.
 6. Identificeer kansen: Door de gegevens te vergelijken, kun je potentieel waardevolle kansen voor backlinks ontdekken. Dit omvat websites die naar je concurrenten linken, maar niet naar jou. In het startpagina overzicht of blog overzicht in het platform kun je vervolgens die links selecteren die interessant zijn voor jou!

Ahrefs - Grondige Backlink GAP analyse

Ahrefs is een krachtige tool voor backlinkanalyse en concurrentieonderzoek. Hier is hoe je het kunt gebruiken:

 1. Log in je Ahrefs account en klik op More --> Link Intersect
 2. Voer de domeinnamen van je concurrenten in, je kunt tot 10 concurrenten invullen.
 3. Druk op Show link opportunities
 4. Vervolgens geeft Ahrefs je een overzicht van backlinks, inclusief DR en Ahrefs rank welke jouw concurrenten wel hebben, maar jouw website niet.
 5. Je kunt de hele lijst ook exporteren naar een Excel bestand om het verder te analyseren.
 6. Identificeer kansen: Door de gegevens te vergelijken, kun je potentieel waardevolle kansen voor backlinks ontdekken. Dit omvat websites die naar je concurrenten linken, maar niet naar jou. In het startpagina overzicht of blog overzicht in het platform kun je vervolgens die links selecteren die interessant zijn voor jou!

Wat is een backlink GAP en hoe voer je die uit? 4

 

SEMrush - Krijg waardevolle inzichten met een backlink GAP

SEMrush is een veelzijdige tool die niet alleen backlinks analyseert, maar ook andere belangrijke aspecten van SEO. Volg deze stappen:

 1. Log in je SEMrush account en klik links in het menu op Backlink Gap in het SEO dashboard.
 2. Vul wederom je eigen domeinnaam in en die van 1 tot 3 concurrenten.
 3. Druk op Find prospects
 4. Vervolgens geeft SEMrush je een lijst met backlinks die jij en je concurrenten hebben. Je kunt deze lijst ook exporteren naar een CSV of Excel bestand.
 5. Analyseer de resultaten: Bekijk welke interessante backlinks jouw concurrenten hebben en jij niet.
 6. Identificeer kansen: Door de gegevens te vergelijken, kun je potentieel waardevolle kansen voor backlinks ontdekken. Dit omvat websites die naar je concurrenten linken, maar niet naar jou. In het startpagina overzicht of blog overzicht in het platform kun je vervolgens die links selecteren die interessant zijn voor jou.

Het gebruik van deze tools is essentieel om Backlink GAPs te ontdekken en te benutten. Ze voorzien je van waardevolle gegevens om je linkbuildingstrategie te versterken en concurrentievoordeel te behalen. Heb je geen toegang tot deze tools of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op!

Wat is een backlink GAP en hoe voer je die uit? 6
Berjan Velderman

Misschien ook interessant:

Wat is een backlink GAP en hoe voer je die uit? 7

Wat zijn verwijzende domeinen?

Wat is een backlink GAP en hoe voer je die uit? 8

Wat is een linkprofiel?

Wat is een backlink GAP en hoe voer je die uit? 9

Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk?

Wat is een backlink GAP en hoe voer je die uit? 10

Meld je gratis aan en ontdek de duizenden mogelijkheden.

Wat is een backlink GAP en hoe voer je die uit? 11

Contact

Prins Willem-Alexanderlaan 401

4e verdieping

7311 SX Apeldoorn

info@publisher-place.com


© 2021 Publisher Place. Algemene voorwaarden. - Sitemap