Geld verdienen met een blogwebsite: zo doe je dat!

28 juni 2022

Hoe verdien je geld met jouw blogwebsite?

Het is door de tijd heen steeds gemakkelijker geworden om online geld te verdienen. Een populaire methode om dit te realiseren, is het opzetten van een blog. Waar dit ‘vroeger’ veel tijd en geld kostte, valt dat vandaag de dag gelukkig wel mee. Iedereen kan in een handomdraai een blogwebsite oprichten. Ervoor zorgen dat je ook daadwerkelijk geld verdient met je blog, is echter iets complexer. Want op welke manieren kan je een blog winstgevend maken en hoe zet je de eerste stappen? In onderstaand artikel lees je daar alles over.


Focus op verkeer

Iedereen kan een blog opzetten en vervolgens verschillende functionaliteiten activeren die geld op kunnen leveren. In deze handelswijze ontbreekt echter een belangrijke factor: verkeer. Een blog zonder verkeer, genereert waarschijnlijk weinig tot geen inkomsten. Het is dan ook belangrijk dat je je eerst focust op het binnenhalen van bezoekers, voordat je überhaupt overgaat tot het winstgevend maken van je blogwebsite. Het trekken van verkeer naar je website, begint met het plaatsen van kwalitatieve blogs. Zet niet lukraak artikels online om zoveel mogelijk kwantiteit te creëren, maar steek tijd en moeite in elk artikel en sta altijd stil bij de relevantie van je blog.

Geld verdienen met een blogwebsite: zo doe je dat! 3

Naast kwaliteit, is een stukje SEO altijd belangrijk. SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ en ziet op het zo hoog mogelijk laten scoren van jouw blog in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Makkelijker gezegd: SEO gaat over het zo hoog mogelijk ranken in Google. Hoe hoger jouw blog staat, hoe meer bezoekers het genereert. Goede zoekmachineoptimalisatie begint bij het doen van trefwoordenonderzoek. Waar zoeken mensen op en hoe kan je een waardevol artikel opzetten dat ingaat op deze zoekopdrachten? Daarnaast kun je werken aan een andere pijler van SEO: Linkbuilding. Bij dit onderwerp zijn het aantal verwijzende domeinen en kwalitatieve backlinks belangrijk.


Voor iedereen een andere strategie

Met een blog geld verdienen kan op verschillende manieren. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en er bestaat niet zoiets als een gouden concept voor een winstgevende blogwebsite. Als dit laatste wél zo zou zijn, zou iedereen inmiddels een blog hebben. Welke manier van inkomsten genereren voor jouw blog geld gaat opleveren, hangt nauw samen met het type content dat je plaatst. Zo zal de eigenaar van een blog over gaming een hele andere strategie hanteren dan de eigenaar van een blog over bloemen en planten.

Geld verdienen met een blogwebsite: zo doe je dat! 4

Het kan waardevol zijn om populaire blogs op te zoeken die een soortgelijk onderwerp als jouw (toekomstige) blog centraal stellen. Kan je ontdekken wat het verdienmodel achter een blogwebsite is? Zie je bijvoorbeeld veel referral linkjes, worden er e-books verkocht of staat de pagina vol met advertenties? Vaak kan je een aardige inschatting maken van het verdienmodel achter blogs. Wees niet bang om een beetje af te kijken, maar blijf origineel en vergelijk jouw blog alleen met blogs die een soortgelijk onderwerp bestrijken.


Verdien geld met je blog op deze manier

Online geld verdienen blog kan op verschillende manieren. Hieronder vind je drie (zeer) populaire strategieën waarmee verschillende blogwebsites al jarenlang geld verdienen.

1) Advertenties

Advertenties plaatsen op je blog is de makkelijkste manier om te beginnen met het genereren van inkomsten. Zo heeft Google bijvoorbeeld een speciale tool (Adsense) die automatisch advertenties plaatst over jouw hele blog. Klikt een lezer op een advertentie, dan ontvang jij hiervoor een bedrag. Tenzij je op professionele schaal advertentieruimtes verkoopt, gaat het echter wel om relatief kleine bedragen. Het is dus belangrijk dat veel mensen op de advertenties klikken. Daarnaast negeren veel lezers advertenties onbewust. Desalniettemin kan het vaak geen kwaad om ze alsnog te plaatsen.

2) Affiliate marketing

Bij affiliate marketing ga je als het ware een samenwerking aan met een ander bedrijf. Op jouw blog promoot je een product of dienst van dat andere bedrijf en hierbij plaats je een link naar hun website. Koopt jouw lezer via jouw link wat bij die website, dan krijg je hier een commissie over. Deze commissies kunnen behoorlijk oplopen. Bij affiliate marketing is het wel belangrijk dat je websites of bedrijven vindt die goed aansluiten op het hoofdonderwerp van jouw blog. Schrijf je bijvoorbeeld blogs over beleggen, dan zou je affiliate links van handelsplatforms kunnen plaatsen.

3) E-books en (online) cursussen

E-books en (online) cursussen hebben iets met elkaar gemeen: ze brengen jouw kennis over. Even een blog maken en geld verdienen met e-books en cursussen is in de praktijk echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is namelijk belangrijk dat je trouwe lezers hebt: mensen die écht geloven in jouw kennis. Een dergelijke vertrouwensband ontstaat niet van de ene op de andere dag. Wanneer je voor het eerst iemands blog opent, ga je waarschijnlijk niet direct over tot het kopen van zijn of haar cursus. Het grote voordeel is hier dat je een e-book of cursus maar één keer hoeft te maken en vervolgens oneindig vaak kunt verkopen. Zo verdien je passief wat bij.


Het belang van een niche

Succesvol een blog beginnen geld verdienen valt of staat met het hebben van een uniek concept. Het is in veel gevallen een onbegonnen zaak om een blog te starten over een onderwerp waarover iemand anders al jarenlang fanatiek aan het bloggen is. De concurrentie is dan fors en je moet veel tijd en geld investeren in het overtreffen hiervan. Wanneer je blogt over een specifiek niche-onderwerp, behaal je vaak veel sneller mooie resultaten. Je hoeft dan immers niet de concurrentie aan te gaan met de ‘grote spelers’ en je levert daadwerkelijk unieke artikelen met toegevoegde waarde.

Geld verdienen met een blogwebsite: zo doe je dat! 5

Kortom

Al bij al is het vandaag de dag goed mogelijk om een winstgevende blog op te zetten. Hier gaat echter wel veel tijd in zitten, helemaal wanneer je je moet gaan focussen op SEO en (bijbehorende) backlinks. Je kunt er daarom voor kiezen om je te laten ondersteunen als het gaat om tijdrovende en complexe zaken omtrent het opbouwen van een blog. Publisher Place kan jou die ondersteuning bieden, zodat jouw blog straks hoger staat in Google en beschikt over kwalitatieve backlinks.


Misschien ook interessant:

Linkbuilding training Publisher Place Randstad
Randstad training door Publisher Place & Onwise
Geld verdienen met een blogwebsite: zo doe je dat! 6
Majestic – Ultieme linkbuilding tool?
Hoe koop je kwalitatief goede backlinks?
Hoe koop je kwalitatief goede backlinks?
Geld verdienen met een blogwebsite: zo doe je dat! 7

Meld je gratis aan en ontdek de duizenden mogelijkheden.

Contact

Stationsplein 37b

7201 MH Zutphen

0854 0199 90

info@publisher-place.com


© 2021 Publisher Place. Algemene voorwaarden. – Sitemap