Randstad training door Publisher Place & Onwise

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van je SEO strategie. Dit geldt zowel voor kleine ZZP bedrijven maar nog meer voor grote corporate bedrijven. Toch is dit een onderdeel wat vaak ‘vergeten’ wordt bij dergelijke organisaties. Dit komt omdat de efforts sneller naar andere vlakken op het gebied van online marketing gaan. En dat is aan […]

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van je SEO strategie. Dit geldt zowel voor kleine ZZP bedrijven maar nog meer voor grote corporate bedrijven.

Toch is dit een onderdeel wat vaak ‘vergeten’ wordt bij dergelijke organisaties. Dit komt omdat de efforts sneller naar andere vlakken op het gebied van online marketing gaan. En dat is aan de ene kant ook logisch. Op organische wijze krijgen dergelijke bedrijven al veel hoge kwaliteit backlinks binnen.

Op 20 mocht Berjan Velderman namens Publisher Place en Onwise BV een training geven op het gebied van linkbuilding en EAT voor de marketingmedewerkers van Randstad. Hieronder vind je een overzicht van de besproken zaken tijdens deze linkbuilding training. Heb je zelf ook interesse in een training? Laat het ons weten!

EAT

Allereerst warden enkele SEO ontwikkelingen besproken tijdens de training. In onze ogen is EAT hiervan een van de belangrijkste. Ondanks dat deze ontwikkeling al sinds 2018 wordt ingezet, zie je dat dit steeds belangrijker wordt.

Kortgezegd komt EAT neer op het jezelf neerzetten als autoriteit in de branche. Voor Randstad is dit bijvoorbeeld op het gebied van recruitment.

Je website dient dit in alles uit te stralen. Denk hierbij aan supportive content, interne linkstructuren, inkomende links die een hoge relevantie hebben tot jouw branche en snippets die Google uitleggen wat je doet. Voor Randstad kan je hierbij denken aan het job schema.

Linkbuilding in het SEO proces

Linkbuilding omschrijven wij als één van de drie bouwstenen van SEO, samen met techniek en content. Maar wanneer ga je nou focussen op linkbuilding?

Naar onze mening, direct! Echter zien we vaak dat bedrijven niet genoeg manschappen of budgetten hebben om dit direct te doen. Moet je dus keuzes maken? Begin dan bij de basis. Optimaliseer je website op het gebied van techniek.

Randstad training door Publisher Place & Onwise 5

Na de technische optimalisatie (die je uiteraard maandelijks herhaalt), schakel je door naar de content van je website. Zorg dat de content geoptimaliseerd wordt voor de zoekmachines, maar nog belangrijker, voor de lezer.

Vervolgens ga je op de concurrerende termen linkbuilding uitvoeren. Richt je echter niet alleen op landingspagina’s, maar focus je ook op jouw branding. Links vanuit je homepage zullen effect hebben op de gehele website.

Linkbuilding strategieën

Linkbuilding kan uitgevoerd worden middels vele strategieën. De meest gebruikte strategie in Nederland is door het simpelweg aankopen van links. Dat kan via platformen als Publisher Place zeer gemakkelijk (wij van WC-eend 😉).

Daarnaast kan je gebruik maken van strategieën als 404-linkbuilding, partners en voor corporate bedrijven als Randstad, PR & Outreach.

Denk daarnaast ook na over op welke instappunten je linkbuilding uitvoert. Hoeveel waarde heeft je homepage al? En je categorieën?

Interne linkbuilding

Een onderdeel van linkbuilding dat vaak vergeten wordt, maar een enorme invloed heeft is de interne linkbuildingstructuur.

Randstad training door Publisher Place & Onwise 6

Door het optimaliseren van je interne links kan je ervoor zorgen dat de linkwaarde doorvloeit. De zogenaamde link juice. Daarnaast kan je middels anchors aangeven welke pagina over welk onderwerp gaat. Hiermee geef je richtlijnen aan voor Google en voorkom je dat een keyword op de verkeerde pagina rankt.

Struikelblokken van linkbuilding

De linkbuilding wereld is een chaos. Veel aanbieders, weinig transparantie, tijdrovend en kostbaar zijn allemaal struikelblokken die we tijdens deze training behandeld hebben.

Ook schreven wij hier een artikel over. Deze kan je hier vinden. Om dit te voorkomen dien je duidelijk te hebben hoe je het resultaat van linkbuilding kan meten. Ook hierover schreven wij een artikel!

Ben je zelf op zoek naar een training omtrent linkbuilding of een ander onderwerp? Laat het ons weten!

Randstad training door Publisher Place & Onwise 8
Berjan Velderman

Misschien ook interessant:

Randstad training door Publisher Place & Onwise 9

Wat zijn verwijzende domeinen?

Randstad training door Publisher Place & Onwise 10

Wat is een linkprofiel?

Randstad training door Publisher Place & Onwise 11

Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk?

Randstad training door Publisher Place & Onwise 12

Meld je gratis aan en ontdek de duizenden mogelijkheden.

Randstad training door Publisher Place & Onwise 13

Contact

Prins Willem-Alexanderlaan 401

4e verdieping

7311 SX Apeldoorn

info@publisher-place.com


© 2021 Publisher Place. Algemene voorwaarden. - Sitemap