Wat betekenen de Trust Flow en Citation Flow van Majestic?

2 juni 2022

Wat betekenen de Trust Flow en Citation Flow van Majestic? 3

Een goede en overzichtelijke website zorgt ervoor dat klanten gemakkelijk hun informatie kunnen vinden, contact op kunnen nemen en later de website nog eens kunnen bezoeken. Essentieel dus voor jouw bedrijf. Daarnaast is het van groot belang dat jouw website makkelijk vindbaar is in de zoekmachines. Dit zorgt voor een nieuwe aanwas van potentiële klanten. Ben je een isolatiebedrijf dan wil je daarop natuurlijk teruggevonden worden in de zoekmachines.

Onderdeel van het verbeteren van de website in de zoekmachines is linkbuilding, oftewel het verhogen van jouw domein autoriteit voor Google. Deze domein autoriteit kan door derde partijen worden bepaald in bepaalde metrics. Zo hanteert Ahrefs bijvoorbeeld de Domain rating, MOZ gebruikt de Domain Authority score en Majestic bepaalt de domein autoriteit aan de hand van de trust flow en de citation flow. In deze blog gaan we dieper in op de metrics van Majestic.


Wat is de Citation Flow van Majestic?

De Citation Flow is een metric dat gebruikt wordt door Majestic en dat de populariteit van een pagina aangeeft. In de basis is het zo dat hoe meer links een website ontvangt, hoe hoger de citation flow zal zijn.

Goed om te weten is dat wanneer de trust flow verhoogt, dat de citation flow vaak automatisch ook hierin meegaat. Daarentegen, wanneer de citation flow verhoogt, wil dit niet direct zeggen dat de trust flow hier parallel aan zal lopen. Dit kan komen doordat de citation flow ook verhoogt kan worden door het verhogen van niet kwalitatieve domeinen.

trust flow citation flow publisherplace

Wat is de Trust Flow van Majestic?

De Trust Flow is een metric die wordt gebruikt door Majestic die analyseert hoe betrouwbaar een website is aan de hand van het meten van de kwaliteit van die website. Kwaliteit is de essentiële variabele van deze metric.

Wanneer een hoogwaardige, kwalitatieve backlink naar jouw website zal verwijzen, dan zal de trust flow van je website verbeteren. Een hogere trust flow is lastiger te verkrijgen dan een hoge citation flow. Deze laatste metric zal vaak ook altijd hoger scoren dan de trust flow aangezien er bij de meeste websites veel irrelevante links naar je website zullen linken.

Zeker wanneer je bezig bent met een gedegen linkbuilding strategie werkt, zullen er altijd in Nederland, startpagina’s tussen zitten die een lagere waarde of relevantie hebben. Hoe je het resultaat van je linkbuilding meet, lees je in een andere blog.

Wat is de ideale verhouding tussen de trust flow en citation flow?

Maar hoe weet je nou welke ratio je moet aanhouden tussen een goede citation flow en trust flow? Hoe kan je de trust flow van een website optimaliseren?

Als een website een citation flow van 20 heeft en een trust flow van 40 dan is de ratio 1:2 (0.50). Google heeft bijvoorbeeld een ratio van 100:99. Zelfs Google komt dus niet aan 1.00. 1.00 Is echter wel je uitgangspunt waar je heen wilt. Door deze score te hebben, dus een gelijke citation flow en trust flow, laat je zien dat je een goede balans hebt tussen kwaliteit en kwantiteit.

trust flow citation flow google

Misschien ook interessant:

Wat betekenen de Trust Flow en Citation Flow van Majestic? 4
Wat zijn verwijzende domeinen?
Wat betekenen de Trust Flow en Citation Flow van Majestic? 5
Wat is een linkprofiel?
Wat betekenen de Trust Flow en Citation Flow van Majestic? 6
Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk?
Wat betekenen de Trust Flow en Citation Flow van Majestic? 7

Meld je gratis aan en ontdek de duizenden mogelijkheden.

Wat betekenen de Trust Flow en Citation Flow van Majestic? 8

Contact

Prins Willem-Alexanderlaan 401

4e verdieping

7311 SX Apeldoorn

info@publisher-place.com


© 2021 Publisher Place. Algemene voorwaarden. - Sitemap