Wat doet een linkbuilding bureau?

Wanneer je de wereld van SEO verkent, kom je vroeg of laat de term "linkbuilding" tegen. Zoals je waarschijnlijk wel weet is dit een cruciaal onderdeel van zoekmachineoptimalisatie, maar wat houdt het eigenlijk in? Wat doet een linkbuilding bureau en hoe kan het jou helpen om je online aanwezigheid te versterken? In dit artikel duiken […]

Wanneer je de wereld van SEO verkent, kom je vroeg of laat de term "linkbuilding" tegen. Zoals je waarschijnlijk wel weet is dit een cruciaal onderdeel van zoekmachineoptimalisatie, maar wat houdt het eigenlijk in? Wat doet een linkbuilding bureau en hoe kan het jou helpen om je online aanwezigheid te versterken? In dit artikel duiken we dieper in op deze vragen.

Linkbuilding: de hoeksteen van SEO

Linkbuilding is een essentieel aspect van SEO, en het draait om het verkrijgen van kwalitatieve links van andere websites naar jouw eigen site. Waarom is dit zo belangrijk? Wel, zoekmachines zoals Google beschouwen deze inkomende links als stemmen van vertrouwen voor jouw website. Hoe meer vertrouwde websites naar jou verwijzen, hoe hoger je website wordt gerangschikt in de zoekresultaten. Het is als een teken van erkenning en geloofwaardigheid.

De rol van een linkbuilding bureau

Maar wat doet een linkbuilding bureau precies? Deze specialisten zijn als de schatzoekers van het internet. Ze hebben de kennis en expertise om kwalitatieve backlinks te vinden en te verkrijgen voor jouw website. De meeste linkbuilding bedrijven voeren de volgende werkzaamheden uit:

Linkanalyse

Een goed bureau begint met het analyseren van je huidige linkprofiel. Ze beoordelen welke links al naar jou verwijzen en identificeren mogelijkheden voor verbetering. Daarnaast voeren ze meestal een zogenaamde "backlink gap-analyse" uit, waarbij ze kijken naar de links die jouw concurrenten hebben, maar jij nog niet. Dit onthult nieuwe kansen om jouw linkprofiel te versterken en concurrentievoordeel te behalen.

Linkstrategie

Op basis van hun analyse ontwikkelen ze een linkstrategie op maat voor jouw website. Dit omvat het identificeren van relevante websites om links van te verkrijgen. Natuurlijk kijken ze hierbij naar een linkbuildingstrategie dat past bij jouw bedrijf

Outreach

Ze nemen contact op met website-eigenaren en beheren de communicatie om links te verkrijgen. Naast directe outreach werken veel bureaus ook met een linkbuilding platform, waar ze met behulp van filters geschikte websites kunnen vinden om mee samen te werken. Dit maakt het proces efficiënter en vergroot de kans op het verkrijgen van kwalitatieve links voor jouw website. 

Monitoring

Eenmaal verkregen, blijven ze je linkprofiel monitoren om ervoor te zorgen dat de links actueel en relevant blijven. Ze maken gebruik van linkbuilding tools zoals Ahrefs, Majestic en Moz om de gezondheid en prestaties van je linkprofiel te volgen. Eventuele veranderingen in de kwaliteit van de links kunnen hierdoor op worden aangepakt.

Rapportage

Van een linkbuilding expert kun je regelmatig rapporten verwachten om de voortgang van de linkbuilding campagne bij te houden. Deze rapportages bevatten informatie over je linkprofiel aan de hand van metrics zoals Domein Autoriteit (DA), Trust Flow (TF), Citation Flow (CF), evenals het aantal verwijzende domeinen en specifieke backlinks. Het uiteindelijke doel is niet alleen om deze metrics te verbeteren, maar ook om organisch verkeer naar jouw website te laten stijgen als gevolg van de linkbuilding-inspanningen.

Waarom een linkbuilding bureau inhuren?

Natuurlijk kun je ook altijd zelf je linkbuilding uitvoeren, maar het is soms beter om je linkbuilding uit te besteden aan een linkbuilding specialist. Een linkbuilding bureau heeft namelijk de expertise en middelen om linkbuilding op een efficiënte en effectieve manier in te zetten. Ze begrijpen de dynamiek van het online landschap en kunnen strategieën aanpassen aan veranderende algoritmes. Bovendien hebben ze toegang tot tools en bronnen die je wellicht niet hebt als individuele website-eigenaar of ondernemer.

Benieuwd naar wat een linkbuilding bureau nog meer voor jou kan betekenen? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in via https://publisher-place.com/contact/

Wat doet een linkbuilding bureau? 4
Berjan Velderman

Misschien ook interessant:

Wat doet een linkbuilding bureau? 5

Wat zijn verwijzende domeinen?

Wat doet een linkbuilding bureau? 6

Wat is een linkprofiel?

Wat doet een linkbuilding bureau? 7

Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk?

Wat doet een linkbuilding bureau? 8

Meld je gratis aan en ontdek de duizenden mogelijkheden.

Wat doet een linkbuilding bureau? 9

Contact

Prins Willem-Alexanderlaan 401

4e verdieping

7311 SX Apeldoorn

info@publisher-place.com


© 2021 Publisher Place. Algemene voorwaarden. - Sitemap