Welke linkbuilding strategie past het beste bij jouw bedrijf?

17 mei 2022

Welke linkbuilding strategie past het beste bij jouw bedrijf? 3

Wil je als bedrijf jouw zichtbaarheid op het internet vergroten? Dan is het belangrijk om bovenaan Google te staan. De meeste consumenten zoeken namelijk via deze online zoekmachine als ze hulp of producten nodig hebben. Wil je bovenaan Google komen te staan? Dan moet je als bedrijf aan linkbuilding doen. Maar wat is linkbuilding precies? Dit betekent dat andere websites linken naar jouw website. Omdat meerdere online domeinen naar jouw website verwijzen, zal Google jouw website als betrouwbaar en veilig markeren. Dit zorgt ervoor dat Google jou eerder zal aanbevelen bij zijn eigen gebruikers. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel alles over de populairste linkbuilding strategieën. Let wel op, want linkbuilding is helaas niet gemakkelijk. Het kost veel tijd en vereist constante inspanning. Maar met deze 4 linkbuilding strategieën helpen we je een handje op weg. Ontdek welke strategie het beste bij jouw bedrijf past!


De skyscraper strategie

Welke linkbuilding strategie past het beste bij jouw bedrijf? 4

Eén van de meest populaire linkbuildingstrategieën is de zogenoemde skyscraper strategie. Hierbij is het van groot belang dat de content op jouw eigen website van hoge kwaliteit is, en waardevol wordt gevonden door jouw specifieke doelgroep. De skyscraper strategie gaat er namelijk van uit dat wanneer jij hoge kwaliteit aanbiedt, anderen sneller hun lezers zullen doorverwijzen naar jouw website. Deze doorverwijzingen kunnen op den duur weer bijdragen aan het verhogen van jouw domein autoriteit.

Wil jij de skyscraper strategie toepassen? Dan moet je beginnen met het schrijven van waardevolle artikelen. Deze artikelen moeten uiteraard aansluiten bij jouw doelgroep, én bij de producten of diensten die jouw bedrijf aanbiedt. Ben jij bijvoorbeeld een automonteur? Schrijf dan uitsluitend artikelen over auto-onderdelen en het repareren van auto’s. Daarnaast is het bij deze strategie van groot belang dat je onderzoek doet naar andere vergelijkbare artikelen op het internet. Op deze manier kun je de concurrentie verslaan, door bijvoorbeeld meer informatie te geven en je kennis te delen met de lezers. Weet je niet waar je de juiste websites kunt vinden? Maak je dan vooral geen zorgen. De skyscraper strategie vereist namelijk niet alleen veel tijd, maar ook de juiste connecties. Schroom dus niet om de linkbuilding uit te besteden aan een professioneel marketingbureau. Zij weten niet alleen precies wat ze moeten doen, maar beschikken ook over een groot netwerk dat ze kan helpen bij het opzetten van deze linkbuilding strategie.

Om ervoor te zorgen dat jouw artikelen worden gedeeld op andere websites, is het niet alleen belangrijk dat de content van hoge kwaliteit is, maar ook dat jouw doelgroep de artikelen weet te vinden. Als anderen niet weten dat de content bestaat, zullen ze er immers nooit naar kunnen doorverwijzen. Je zult jouw content dus moeten promoten. Dit kan op veel verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan sociale media, maar ook aan het inschakelen van bloggers of andere online influencers. Let wel op, en kies voor websites die aansluiten bij jouw bedrijf. Als autobedrijf heb je bijvoorbeeld weinig aan bloggers die schrijven over beautyproducten.

Welke linkbuilding strategie past het beste bij jouw bedrijf? 5

Weet je niet waar je de juiste websites kunt vinden? Maak je dan vooral geen zorgen. De skyscraper strategie vereist namelijk niet alleen veel tijd, maar ook de juiste connecties. Schroom dus niet om de linkbuilding uit te besteden aan een professioneel marketingbureau. Zij weten niet alleen precies wat ze moeten doen, maar beschikken ook over een groot netwerk dat ze kan helpen bij het opzetten van deze linkbuilding strategie.


Links tegen betaling

Het kopen van links klinkt misschien een beetje gek, maar het kan wel degelijk een heel positief effect hebben. Je moet alleen goed weten wat je doet, en met wie je samenwerkt. Deze linkbuilding strategie wordt door veel bedrijven gebruikt, omdat het je in korte tijd resultaat kan opleveren. Met deze strategie koop je overigens niet alleen links, maar volledig geschreven artikelen. Veel bloggers bieden deze service bijvoorbeeld aan, maar ook bij niche websites en zelfs krantenplatforms kun je betalen voor linkbuilding. Let goed op en zorg ervoor dat de artikelen aansluiten bij jouw bedrijf. Wanneer je een link naar een autobedrijf plaatst in een artikel over honden zal dit juist averechts werken. Het is daarom belangrijk om niet alleen de kwaliteit van de websites te controleren, maar ook het geschreven artikel. In een andere blog lees je meer over hoe je kwalitatief goede backlinks koopt.

Ga je voor de eerste keer betalen voor je online marketing? Dan is het belangrijk om jezelf een duidelijk budget te stellen. Iedere blogger of online influencer werkt namelijk met andere prijzen. Deze prijzen zijn afhankelijk van veel verschillende factoren, bijvoorbeeld de ervaring van de blogger en de hoeveelheid lezers. Om niet te veel te betalen, is het belangrijk om te weten hoeveel je wil uitgeven aan linkbuilding. Daarnaast is het verstandig om de resultaten van je linkbuilding campagne regelmatig in de gaten te houden. Vind je dit moeilijk? In dit artikel leggen we uit hoe jij het resultaat van je linkbuilding meet.


404 content strategie

Welke linkbuilding strategie past het beste bij jouw bedrijf? 6

De 404 content strategie is een zeer populaire strategie voor het verkrijgen van links, maar ook één die veel tijd en aandacht kost. Met deze strategie moet je namelijk eerst op zoek naar websites die linken naar zogenoemde 404 pagina’s. Een 404 pagina is eigenlijk een foutmelding die je krijgt wanneer een pagina niet langer bestaat. Vervolgens kun jij de websitebeheerder aanbieden om de pagina opnieuw te vullen met jouw eigen content. Websitebeheerders staan hiervoor open, omdat 404 pagina’s ook slecht zijn voor de vindbaarheid van hun eigen website. Vervolgens is het dus de bedoeling dat jij de pagina gaat vullen met hoogwaardige content. Denk hierbij niet alleen aan geschreven artikelen, maar ook bijpassende afbeeldingen of foto’s. In ruil voor je harde werk mag jij links toevoegen naar jouw eigen website. Op deze manier creëer je een win-win situatie voor jou en de websitebeheerder.

Helaas is het niet gemakkelijk om 404 pagina’s te vinden. Wil je deze strategie toepassen? Dan zul je veel werk moeten verrichten. Er zijn manieren om het vinden van 404 pagina’s gemakkelijker te maken, zoals het gebruik van opsporingssoftware, maar het blijft een tijdrovende klus. Het is dus niet zo gek dat veel bedrijven deze vorm van linkbuilding liever uitbesteden aan marketingbureaus. Zij kunnen namelijk niet alleen nieuwe 404 pagina’s vinden, maar beschikken soms zelf ook al over websites en pagina’s waar ze jouw content op kunnen plaatsen. Dit kan je veel tijd (en stress) besparen.


Prospecting

Een andere manier om aan hoogwaardige links te komen, is door prospecting. In tegenstelling tot de vorige strategieën kenmerkt deze strategie zich door het aangaan van een langdurige samenwerking met andere bedrijven en online bloggers. Dit betekent dat je vaak niet maar één artikel op hun website plaatst, maar gedurende een langere periode regelmatig artikelen op hun website plaatst. Deze artikelen kun jij zelf aanleveren, maar je kan ze ook uitbesteden aan bijvoorbeeld de blogger zelf. Bij deze samenwerkingen is het natuurlijk wel belangrijk om een win-win situatie te creëren. Dit kan doormiddel van betalingen, maar ook met bijvoorbeeld een wisselwerking. Neem bijvoorbeeld het autobedrijf wat eerder als voorbeeld is gebruikt. Zij kunnen artikelen op hun website plaatsen over lederen bekleding, terwijl het bekledingsbedrijf ook artikelen over het autobedrijf op hun website plaatst. Als jullie allebei naar elkaars website linken, resulteert dit in een goede samenwerking.

Een andere vorm van prospecting is het sponsoren van bijvoorbeeld een lokaal sportteam. In ruil hiervoor kun je op hun website bijvoorbeeld je logo én je link plaatsen of zelfs een stuk schrijven over het sponsorschap. Let op, want het is heel belangrijk om goed na te denken voor je een langdurige samenwerking aangaat. Neem de potentiële samenwerkingen daarom zeer serieus en wees eerlijk in de communicatie naar de andere bedrijven. Op deze manier weten jullie wat je aan elkaar hebt, en kunnen jullie elkaar verder helpen!


Misschien ook interessant:

Welke linkbuilding strategie past het beste bij jouw bedrijf? 7
Wat zijn verwijzende domeinen?
Welke linkbuilding strategie past het beste bij jouw bedrijf? 8
Wat is een linkprofiel?
Welke linkbuilding strategie past het beste bij jouw bedrijf? 9
Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk?
Welke linkbuilding strategie past het beste bij jouw bedrijf? 10

Meld je gratis aan en ontdek de duizenden mogelijkheden.

Welke linkbuilding strategie past het beste bij jouw bedrijf? 11

Contact

Prins Willem-Alexanderlaan 401

4e verdieping

7311 SX Apeldoorn

info@publisher-place.com


© 2021 Publisher Place. Algemene voorwaarden. - Sitemap